?

Log in

:: WEDDING INVITATION ::

Assalamualaikum....

To all my frens... :)





counter in iweb

:: UPDATED CHECKLIST -2 WEEKS TO GO ::

Assalamualaikum...

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal...

1. Pakej mak andam & pelamin - Renjis d' Pilis Andaman Jln Kebun
Booking : RM1800, Balance : RM250

2. Pakej fotografi -Zahidi Team Photography
Booking : RM800, Balance : RM690

3. Catering - Pakcik Amat
Booking : RM5000 (4th Nov), Balance : RM5000

4. Khemah & meja mkn beradab - Haji Rosli
Booking : RM1800 (4th Nov), Balance : RM1800

5. Kad kawin -Gedung Kad Kahwin
PAYMENT DONE

6. Customized paper bag- Metro Kajang
PAYMENT DONE

7. Marble Kek pecah 8 for door gift -Restu Rezeki Klang
Booking : RM100, Balance : RM900

8. PA system -done 4 booking
Booking : sponsored by mom

9. Kids zapin -done 4 booking
Booking : sponsored by mom

10. Kompang -done 4 booking
Booking : sponsored by mom

11. Bunga Telur-500
For bertandang : setel
For pelamin : setel
For special guests : 350

12. Telur - not done

13. cover buku doa - Own Design
DONE PAYMENT

13. Door Gift (total : 1000)

SPECIAL GUESTS -around 200
candle - 100
handkerchief+langkawi cuttlery - 120
buku doa -200
kek marble -200

RELATIVES - around 500
ready-made handkerchief - 120 (kena tambah)
keychain - 100 or potpouri -100
lollypop -500
kuih bangkit -500

OTHER GUESTS - around 300
kek marble-300

other door gifts option : (buat tambah-tambah)
600 packs of chocolates/kek potong


14. Hantaran-done
FOR HIM
-kasut (Bonia)
-kemeja + pant + tie(Bonia)
-jam (G-shock)
-belt + wallet(Alain Delon)
-QURAN & rihal
-sirih junjung
-buah
-cincin silver Giordano
-coklat
-skincare(Clinique)
-sejadah + ketayap + kain pelikat

FOR ME
-kasut(Sembonia)
-handbag (Alain Delon)
-Jam(Solvil Titus)
-telekung
-QURAN & rihal
-gelang emas (Sri Pinang)
-skincare (Clinique)
-buah
-coklat

15. Baju bertandang - Aida d Sanding Semenyih
Booking : RM200 Balance : RM150

16. langsir+hiasan bilik - done dealing with makcik Tina

17. baju nikah -DONE

18. borang nikah- DONE

19. hiv test-DONE

20. mental preparation - DONE (hehe poyo je yg ni)

21. SPA + SAUNA + Pengantin treatment - CENDANA SPA (PAKEJ PENGANTIN)-DONE


fuhhhh....hati berdebar-debar semoga majlisku berjalan lancar walaupun jemputan dah meningkat ke 1300 org :)...



counter in iweb

:: INI BUKAN STATEMENT SAYA HEHE ::

Assalamualaikum....

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal....


PESANAN BUAT SUAMI - Oleh Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah


1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..

4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush.

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja.

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali.

23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.

Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”




counter in iweb

Assalamualaikum....


Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal....

My heart is soooooo flowering-floweringggg....encik tunang has safely reach home sweet home Mesia...2 weeks you were in Beijing is like 2 years...

No more online dating via YM, now i can clearly see his cute face, laugh together, share thoughts, stories and yang paling penting leh manja2 hehehe...thanks abg for making my life almost complete before our big day... *wink*

The most touching moment is the effort of buying me all these gifts...owhh so sweet of you abg...i really love all the things u've bought for me from beijing...TQ so muchh...muahsss


baju amoi huhu

wallet guess...woooww....i likeeeee

perfume....wangi la syg pasni :p

I also keep the other sourvenirs...cute...

cute

korea sourvenir


p/s: thank u so muchhhhh abg...really appreciate it...i am the luckiest person in the whole wide world for having u by my side :)...may Allah bless our relation..aminnn



counter in iweb

:: KETIKA ALLAH MEMILIHMU UNTUKKU ::

Assalamualaikum...

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal...


SUNGGUH BERERTI AYAT2 NI...BETAPA DEKAT DENGAN KATA HATIKU....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..




-----@***@-----


(Credit to Aztriana 180610/ 01'50 Makassar.. ^_^v )




counter in iweb

:: EN TUNANG CEPATLA BALIKKK ::

Assalamualaikum....

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal...


CEPATLAH BALIKKKKK.....TAK BORING KE DOK BEIJING??? UWAAAAA







counter in iweb

:: IT'S LIKE A DREAM COME TRUE ::

Assalamualaikum....

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal...

This is the most touching moment in my life...
Today my fiance and I agree to have our honeymoon on the star cruise.....
woooowwwww....the 4 days and 3 nights staying in the cruise to Penang, Singapore and back to Port Klang is just amazing....
We've booked for an oceanview room and will enjoy watching the sunset together...
I've been dreaming of this for sooo longgg and can't believe that it will become true eventually, hanya dengan izin Allah...

Abang, I wanna say thank you so much to fulfill my 'GEDIK' dream...how romantic and sweet of u :)..*Wink*...Nanti leh la kite ala-ala titanic gitu....You jump, i call ambulance...hehehehe :p


soooo romanticcc...

sunset to be viewed...indahnya ciptaan Allah

yeayyyy...can't wait!!!



counter in iweb

:: WAJAH2 KESAYANGAN HAMBA ::

Assalamualaikum.....

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal...


Orang kata lepas berkahwin semuanya akan berubah...life, activities, time, workload...
I believe it will be true....married people is in commitment with the new family and yet need to find time for all these commitment...as for myself, I am now trying to adapt with this situation and little by little have to face the reality that my single life is gonna be vanished slowly....

However, I hope that my life doesn't need to be changed drastically after get married, since that i have a lot of beloved people around me, hoping also that my fiance that i love would always be understanding with my commitment to the beloved ones...and so do i, will respect his beloved ones and make them as my beloved family also...the key to a good marriage is to be able to understand each other, adapt with their life and share all the moment together with beloved ones without fail..tak gitu abang?? hehe...

Here are my beloved ones...

mak...


arwah abah...


kakak...

fiance...

felo gang...

ukm gang...

mrsm kk gang...

opis gang...

master gang...

AYSK gang...

cousins...

aunts...



counter in iweb

:: WEDDING CHECKLIST ::

Assalamualaikum...

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal...


Just finished doing 2 programming for my Advanced Algorithm & Analysis...now thinking of doing a checklist for my wedding which is just around the corner...this is for my reference purposes...

1. Pakej mak andam & pelamin - done 4 booking
Booking : RM500, Balance : RM1530

2. Pakej fotografi -done 4 booking
Booking : RM200, Balance : RM1300

3. Catering - done 4 booking
Booking : RM5000 (4th Nov), Balance : RM5000

4. Khemah & meja mkn beradab - done 4 booking
Booking : RM1800 (4th Nov), Balance : RM1800

5. Kad kawin -done 4 booking
Booking : RM50, Balance : RM650

6. Customized paper bag-done 4 booking
Booking : RM100, Balance : RM400

7. Marble Kek pecah 8 for door gift -done 4 booking
Booking : RM100, Balance : RM900

8. PA system -done 4 booking
Booking : sponsored by mom

9. Kids zapin -done 4 booking
Booking : sponsored by mom

10. Kompang -done 4 booking
Booking : sponsored by mom

11. Bunga Telur-not sure
For bertandang : setel
For pelamin : setel
For special guests : only 50(enuff?)

12. Telur - not done

13. cover buku doa - done for booking
Balance : RM150

13. Door Gift (arghhh tak cukup)

SPECIAL GUESTS -around 200
candle - 100
handkerchief+langkawi cuttlery - 120
buku doa -200
kek marble -200

RELATIVES - around 500
ready-made handkerchief - 120 (kena tambah)
keychain - 100 or potpouri -100
lollypop -500
kuih bangkit -500

OTHER GUESTS - around 300
kek marble-300

other door gifts option : (buat tambah-tambah)
600 packs of chocolates/kek potong


14. Hantaran-done
FOR HIM
-kasut (Bonia)
-kemeja + pant + tie(Bonia)
-jam (G-shock)
-belt + wallet(Alain Delon)
-QURAN & rihal
-sirih junjung
-buah
-cincin silver Giordano
-coklat
-skincare(Clinique)
-sejadah + ketayap + kain pelikat

FOR ME
-kasut(Sembonia)
-handbag (Alain Delon)
-Jam(Solvil Titus)
-telekung
-QURAN & rihal
-gelang emas (Sri Pinang)
-skincare (Clinique)
-buah
-coklat

15. tempah baju bertandang -done

16. langsir+hiasan bilik - done for tempah, but lom siap

17. baju nikah -done

18. borang nikah- abang's part done, my part tgh cari wali

19. hiv test-done

20. mental preparation - done (hehe poyo je yg ni)

21. SPA + SAUNA + Pengantin treatment - not done


p/s : adehh hopefully ni je la listnye...tak larat dah ke hulu ke hilir uruskan semua...credit to encik tunang yang sgt memahami & menemani utk setiap urusan, really appreciate...and semoga Allah mudahkan urusan kita berdua yang seterusnya...aminnn



counter in iweb

8/8/2010 - ONE SWEET DAY :)

Assalamualaikum...

Dear Mr.Jenal @ Mr.Journal...


"Alhamdulillah, I found u...you are the best thing ever happen to me :) "

Day : Sunday
Venue : Umah mak Bandar Sunway
TIme : 12 pm


























































































♥♥♥♥ Apa yang ku lihat pada matamu,adalah keikhlasan...apa yang ku dengar pada bicaramu,adalah keindahan....apa yang dapat ku rasa antara kita...adalah perasaan suci yang telah dianugerahkan dari-Nya....♥♥♥♥



counter in iweb

Profile

hanny153
King Mahani King Mohamed Ali

Latest Month

November 2010
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930